8 SÄTT ATT ANVÄNDA TORRSCHAMPO PÅ

De flesta vet att torrschampo är en toppenbra quick-fix mot fett, platt och livlöst hår. Det är också torrschampots huvudsyfte, men denna geniala produkt har dessutom en rad andra fördelar. Här är åtta tips som du kan prova om du vill få ut mesta möjliga av ditt torrschampo:

1. Få hårnålarna att sitta bättre
Hårnålar kan lätt lossna och glida ur håret under dagen – i synnerhet om håret är väldigt slätt. Prova att spraya hårnålarna med torrschampo innan du fäster dem, så sitter de bättre.

2. Hoppa över hårtvätten
Om du har använt mycket produkter i håret en dag för att få frisyren att hålla och vill ha en annan frisyr dagen efter, är torrschampo perfekt. Det absorberar produktresterna från dagen innan så att du kan hoppa över hårtvätten om du har ont om tid.

3. Mer volym
Torrschampo gör håret fylligare och ger volym. Det finns även specialsprayer för just detta. Ett bra tips är att böja huvudet framåt när du sprayar hårrötterna och håret.

4. Spraya i nytvättat hår
Genom att spraya torrschampo i nytvättat hår får du mer volym och håret blir lättare att styla.

5. Undvik att pannluggen blir klibbig
Pannluggen kan lätt bli klibbig under dagen. Spraya lite torrschampo i luggen så undviker du att den klistrar sig längs pannan.

6. Frisyren håller bättre
Torrschampo gör att frisyren håller bättre. Om du vill att frisyren ska hålla utan att behöva spraya ihjäl den med hårspray är torrschampo ett bra alternativ. Då blir det också lättare att ändra frisyr under dagen eller framåt kvällen.

7. Undvik lockar som klumpar ihop sig
Att använda torrschampo är ett bra sätt att få lockarna att se naturliga ut.

8. Dölj utväxten efter färgning
Det finns torrschampon som innehåller en gnutta färg. De är perfekta om du vill dölja utväxten efter färgning – och skjuta upp frisörbesöket ett tag.