3 VANLIGA MISSTAG DU GÖR MED DITT TORRSCHAMPO

Torrschampo är en genial produkt, men för bästa resultat gäller det att använda det på rätt sätt.
Torrschampo är en toppenbra lösning när man inte har tid att tvätta håret. Det tar bort fett och produktrester så att håret känns renare och fräschare. Dessutom är torrschampo en bra stylingprodukt som ger håret volym och textur. Det är också perfekt att preppa håret med om du ska sätta upp det.
Torrschampot kan med andra ord vara en jättebra hjälp, men det är viktigt att du använder det på rätt sätt. Här är de tre vanligaste misstagen som du bör ha koll på.

Du sprayar för nära
Det som händer om du håller flaskan för nära när du sprayar är att det lägger sig ett vitt lager med puder i hårbotten, vilket inte är så lyckat.
Spraya istället minst 30 centimeter från håret och dela in det i sektioner. Spraya lätt, fram och tillbaka i håret, och fortsätt sedan med nästa sektion.

Du sprayar för mycket
Vita puderrester kan lägga sig i håret om du använder för mycket torrschampo. Om håret är väldig fett ska du börja med att spraya lite torrschampo, vänta tills det absorberas, och sedan upprepa proceduren flera gånger tills du får önskad effekt.

Du väntar inte innan du borstar eller stylar
Det tar lite tid för torrschampot att verka, så det gäller att ha lite tålamod. Vänta minst 30 sekunder (gärna längre) innan du börjar borsta igenom håret. På så sätt hinner torrschampot absorbera fett och produktrester och resultatet blir mycket bättre. Tumregeln är: ju fetare hår, desto längre tid ska du vänta innan du börjar borsta.